Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /www/wwwroot/serultfiatalok.hu/templates/yoo_cloud/warp/systems/joomla/layouts/com_content/article/default.php on line 13

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /www/wwwroot/serultfiatalok.hu/includes/application.php on line 536
Nyomtatás

Magunkról

Az alapítvány 1996-ban jött létre szülői kezdeményezésre azzal a céllal, hogy az ifjú és felnőtt korú értelmi és/vagy halmozottan sérült fiatal felnőttek, készség- és képességfejlesztését, nevelését, gondozását, szabadidő-, sport-, és kulturális tevékenységét elősegítse, támogassa. Ezáltal lehetőséget teremt számukra a társadalmi integrálódás megkönnyítésére, az életminőségük javítására. 

Fontos, hogy egyenlő méltóságú, egyenrangú tagjai lehessenek szűkebb-tágabb környezetüknek, akik az őket is megillető jogokkal és lehetőségekkel képességeiknek megfelelő szinten tudjanak élni.
Az alapítvány elsődlegesen a Kaposvár – Sántos Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás által fenntartott SzocioNet Szociális Gondozási Központ Gyöngyfa Napközi Otthon (7400 Kaposvár, Rippl-Rónai u. 11.) ellátottjait támogatja.

Az intézményben 2002 óta folyik egy komplex fejlesztő program (Mozaik - komplex képesség- és személyiségfejlesztő program felnőtt korú értelmi sérültek számára), amely eszköz – és anyagigényét, valamint a különféle rendezvények megvalósulását az alapítvány támogatása biztosítja.

A program közvetlen célja, hogy a sérült emberek mindennapjaikat tevékenyen, az aktuális szomatikus és mentális képességeiknek megfelelő elfoglaltságokkal töltsék, ügyelve az adott tevékenységek pozitív pszichés hatásaira is. Ebből a folyamatból alakul ki az a közvetett cél, hogy önmagukat saját sérülésük mellett is tevékeny embernek ismerjék meg, éljenek békében önmagukkal, mert ez is feltétele az embertársakkal való pozitív kapcsolatok alakításának, valamint személyiségükben rejlő lehetőségeik kibontakoztatásának.

Az alapítvány munkatársainak hitvallása: nem az a legfontosabb, hogy a fiatalok képességei alacsonyabbak az átlagnál, hanem az, hogy tevékeny, boldog felnőttekké váljanak, és embertársi kapcsolataikban is kiegyensúlyozott „TELJES ÉLETET” éljenek.

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates